21. Unagi
Węgorz słodkowodny opiekana ze słodkim sosem.
22. Ayu
Ryba – Sweetfish
23. Natto Maki
Sfermentowane nasiona soi
24. Sanma
Mackerel pike
25. Negitoro
Szczypiorek i tłuste brzuch tuńczyka błękitnopłetwego
26. Kani Nigiri
Noga kraba (real)
27. Kamaboko Kani
Fałszywy krab (zwany często kani nigiri poza Japonią)
28. Umeboshi
Marynowane owoce ume
29. Shako Nigiri
Krewetka Mantis
30. Daikon Oshinko Maki
Japońska rzodkiew
31. Ankimo
Wątroba żabnica
32. Mentaiko
33. Temaki
W kształcie rożka sushi zawinięte w nori, która jest przeznaczona do spożycia w Twoich rękach.
34. Chutoro
Chutoro jest podobny do Toro (Tłuste brzuszki Tuńczyk błękitnopłetwny). Jedyną różnicą jest to, że nacięcie, które jest bliżej tylnej części tuńczyka i jest mniej tłuste
35. Chirashizushi
Miska ryżu sushi pokrytych różnych surowych ryb i dodatków do potraw.
36. Iseebi Nigiri
Homar
37. Shirasu
Małe anchois i sardynki
38. Inarizushi
Torebka smażonego tofu wypełnione ryżem sushi. Nazwany Shinto na cześć boga Inari, który lubi smażone tofu.
39. Tsuna Mayo Maki
Tuńczyk i majonez
40. Engawa
Płetwa flądry
1 komentarz
[…] Wróć do części 2 […]